בוק בת מצווה - נוי קנטור - איך מכינים עוגת סמאש קייק
דף הבית >> קייק סמאש >> איך מכינים עוגת סמאש קייק
 
סמאש דה קייק הוא מבין הסשנים האהובים עליי ביותר! הטרנד שהגיע מארה"ב, קיים בארץ כבר חמש שנים והיום, אין ילד שלא חוגג יום הולדת שנה בלי לזלול עוגה ולהתלכלך. בעקבות המאמר הראשון שכתבתי, קיבלתי המון פניות בנושא: מה המתכון לעוגה, איפה אפשר לקנות את התבנית ובאיזה קצפת כדאי לזלף?
אז איך להכין עוגה לצילומי קייק סמאש? קבלו את הטיפים שלי ואת המתכון לעוגת קייק סמאש טעימה ופוטוגנית במיוחד בקלי קלות!
 

תבנית סמאש קייק 

קיימות שתי סוגי תבניות – מסיליקון וממתכת. לטעמי האישי תבנית הסיליקון נוחה יותר לעבודה, היא זולה משמעותית מתבנית המתכת והעוגה נחלצת מתוכה בקלות. את התבניות תוכלו למצוא בארץ בחנויות המתמחות באפיה, או באינטרנט - לאלו מכם שיודעים לדחות סיפוקים.


 
מצורפים לינקים לרכישה אונליין:
מתכון לעוגת קייק סמאש 

המצרכים:
1 כוס שמן (240 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
1 כוס שוקולית (140 גרם)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 כוס קמח תופח (140 גרם)

אופן ההכנה:
1. 
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. טורפים היטב את כל הרכיבים לפי סדר הופעתם במתכון עד קבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית.
4. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט נקי לגמרי, עם מעט פירורים לחים.
5. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר ועוברים להכנת הקצפת.

 
  


איך מכינים קצפת לזילוף?

מצרכים:
1 מכל גדול שמנת מתוקה 38% שומן (500 מ"ל)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
 
לקצפת פרווה / טבעונית:
1 מכל קצפת צמחית גדול (500 מ"ל)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
 
אופן ההכנה: התחילו בהקצפה במהירות נמוכה למשך כחצי דקה. הגבירו את המהירות והמשיכו להקציף כשלוש דקות נוספות עד שהקצפת תתייצב.
חשוב לזכור – יש לחכות עד שהעוגה קרה לחלוטין לפני שמתחילים לזלף!
 
 
המלצות ותוספות:
  • ניתן לשמור את העוגה במקרר כיום-יומיים.
  • ניתן להוסיף לקצפת צבע מאכל כדי ליצור קרם צבעוני.
  • מומלץ לקשט את העוגה בקישוטים אכילים לדוגמת בצק סוכר ולשים לב שלא להשתמש במקלות, קיסמים וכו'..
למידע נוסף על סמאש קייק לחצו כאן